MYCKET FIN 1-PL VILLA I VINKEL PÅ EFTERTRAKTADE TEGELBRUKSOMRÅDET I SVEDALA

När Tegelbruksområdet skulle planläggas var ansvarig mäklare anlitad i samband med att Svedala kommun förvärvade marken av de tre syskon som då ägde den gård och även all mark som Tegelbruket och Åkerbruket i dag breder ut sig på.
För att försäljningen skulle gå i lås var ett av kraven att markägarna skulle få välja en tomt på Tegelbruksområdet. Den tomt som valdes är den tomt som denna fantastiskt trevliga villa ligger på idag.

Villan uppfördes år 2000 av nuvarande ägare har en boarea på 162 m² jämte stort vinterbonat inglasat uterum på 35 m² och fördelar sig på stort vardagsrum (45 m²) med braskamin och ryggåstak, renoverat kök (25 m²) med matplats (15 m²), 3 sovrum, helkaklade badrum, gästtoalett samt grovkök/tvättstuga.

Till villan hör ett vidbyggt garage och förråd c:a 38 m².

Trädgården (om 1 066 m²) är helt insynsskyddad och denna har varit säljarens stora passion. Här finns underbara uteplatser (4 st), flera fruktträd, prydnadsbuskar samt mängder av perenna blommor. Läs mer om den fantastiska trädgården längre ner på sidan.

Välkommen med din anmälan till visningen som äger rum söndagen den 13 juni från kl. 15:00. Välkommen att anmäla dig till en CORONA anpassad visning genom att boka din tid på vår hemsida: www.hoab.se.

Obs! Försäljningen sker på följande sätt:
Någon förhandsvisning kommer inte att äga rum och ej heller försäljning före utsatt visningsdag.
Säljaren undanber sig jämväl sk. dolda bud.

-o-o-o-O-o-o-o-

Denna fastighet är bara en av de fastigheter som vi har till försäljning för stunden och fler är i antågande. Äger du en speciell fastighet, välkommen att kontakta fastighetsmäklare Mikael Ottosson på 040-40 00 02 (direktnummer) för en konfidentiell handläggning.

Boarea
198 kvm
Antal rum
4 rum
Tomtarea
1 066 kvm
Pris
6 200 000 kr

Aktuellt bud

Budgivning pågår

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Mikael Ottosson

Ansvarig mäklare
0730-473700 mikael@hoab.se

Daniel Löfberg

Extra kontaktperson
070-6422313 daniel@hoab.se
Boutrednings- & Mäklarfirma HILDING OTTOSSON AB är specialiserade på fastigheter som skiljer sig från mängden. Sådana fastigheter kräver en annan handläggning än vanliga fastigheter och här besitter vi mer än 100-års erfarenhet.

Vi samarbetar med specialutbildad fotograf, erfaren arkitekt, stylist och ad, allt för att ge din fastighet det som den förtjänar och för att kunna maximera värdet av din försäljning.

Denna fastighet är bara en av de fastigheter som vi har till försäljning för stunden och fler kommer inom kort!

Vill du veta vad din fastighet är värd och hur vi kan hjälpa dig att kvalitetssäkra din försäljning och samtidigt maximera utfallet vid en försäljning?

Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Mikael Ottosson på 040-40 00 02 (direktnummer) för en konfidentiell handläggning.
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
 Källarmästaregatan 6
Planlösning Källarmästaregatan 6
Planlösning
Situationsplan Källarmästaregatan 6
Situationsplan
Planritning
Planritning

Allmänt

En verkligt härlig bostad som präglas av ljus och rymd. Här bor man bekvämt i en bra boendemiljö.

Entré (6 m²)

Mycket trevlig och välkomnande entré/hall med mycket praktisk garderob för ytterkläder. Utöver detta finns två klädkammare.

Vardagsrum (45 m²)

Underbart vardagsrum med ryggåstak och infälld belysning. Här finns ett vackert ekparkettgolv och tapet på vägg.
Vardagsrummet erbjuder en fin braskamin från Contura som skänker härlig värme och stämning kalla och mörka kvällar.
Här finns plats för såväl TV-soffa som matbord och även läshörna i ett härligt fönsterparti.

Kök (25 m²)

För den som älskar att laga mat är detta köket en dröm. Köket renoverades med helt ny köksinredning från Mobalpa (Frankrike) och installerades av Christer Ivarsson Bygg AB, Ystad.
Här finns mycket bra arbetsytor med bänkskivor i granit från Hedeskoga Stenhuggeri samt praktisk rostfri diskbänk med två hoar. Här finns också en köksö där tillagning av mat kan ske och här finns det även plats för 3 barstolar.
Köket är utrustat med gasspis, induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn med varmluft, kombiugn (ugn/micro), diskmaskin samt kyl och frys.

Matrum (14 m²)

I anslutning till köket finns matrummet som med enkelhet rymmer 6-20 personer. Från matrummet strålar fint ljus in via terrassdörrarna (pardörrar). Utanför finns en härlig stensatt uteplats om man hellre vill äta ute.

Sovrum (11 m²)

Trivsamt sovrum med ekparkett på golv och tapet på vägg. Här finns en dubbelgarderob.

Sovrum (10 m²)

Nästa sovrum är lätt att möblera då det är helt kvadratiskt. Här finns väv på vägg och en trevlig fondtapet. Även här finns en dubbelgarderob.

Sovrum (16 m²)

Stort sovrum med ekparkett på golv och målad vävtapet på vägg. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord. Bra med garderober (en enkel och en dubbelgarderob)

Badrum (6 m²)

Helkaklat badrum från när huset byggdes. Medelhavsinspirerat i blått och vitt. Här finns toalett, handfat och duschplats.
Inredningen byttes ut för något år sedan.

Gästtoalett

I anslutning till entrén finns en gästtoalett med klinker på golv och målade väggar.

Grovkök

Grovkök med plats för tvättmaskin. Här finns även husets värmepump m.m. Praktiskt med utgång mot garaget.

Uterum (35 m²)

Underbart uterum i anslutning till vardagsrummet. Detta byggdes år 2012 med gjuten betongplatta (i plattan finns slang dragen för vattenburen golvvärme, vilken dock ej har kopplats in av nuvarande ägare. Dock fullt möjligt om nästa ägare vill göra så)
Stora öppningsbara skjutdörrspartier mot den fantastiska trädgården.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Byggnadstyp
1-plan
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Svedala 306:28
Adress
Källarmästaregatan 6
Område
Tegelbruket
Kommun
Svedala
Boarea/biarea
198/38 kvm
Antal rum
4 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 066 kvm
Pris
6 200 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Byggnadstyp
1-plan
Byggnadsår
2000
Fasad
Fasadtegel
Stomme
Trä
Fönster
3 glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta på mark med vattenburen golvvärme.
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump + Solceller + Solfångare + Braskamin!
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Renovering
Nuvarande ägare har ägt denna fastighet ända sedan den byggdes och under deras tid som ägare har följande förbättringar skett:

År 2010:
- Installerat ett helt nytt kök och nya vitvaror.

År 2012:
- Tillbyggnad av vinterbonat uterum.

År 2013:
- Installerat Solfångare och ackumulator tank.

År 2019:
- Installerat Solceller.

År 2020 (i december):
- Installerat ny frånluftsvärmepump från NIBE (F370).
Övriga byggnader
Friliggande garage och förråd om 38 kvm. Uppfört på gjuten betongplatta under tak av betongpannor. Garagedelen är på 25 kvm och förrådsdelen på 12,6 kvm.
Övrigt
Obs! Ägarna har i dag ett skötselavtal med Svedala kommun som avser c:a 50 kvm tomt. Den som köper fastigheten kan överta detta avtal med kommunen.

Tomten

1 066 kvm. Tack vare ett stort trädgårdsintresse har trädgården vuxit fram och fått breda ut sig under årens gång. Bland det första som tog form på tomten var trädgårdslandet, i vilket man under sommarmånaderna kan skörda allt från sparris och potatis, till vitlök, rödbetor och bönor. Längs garaget växer en rad olika örter och kryddor, däribland ramslök, spansk körvel, persilja, rosmarin, libbsticka och romersk malört. Andra änden av landet pryds av en odlingsplats för utomhustomater, och här finns även en mindre uteplats för att njuta av platsen till fullo. Hela trädgårdslandet omges i sin tur av hösthallon, svart- och röda vinbärsbuskar, samt någon krusbärsbuske och tre olika rabarbersorter.
En grön mur bestående av tujor skärmar av trädgårdslandet från övriga trädgården. Här börjar växtåret med snöklockor, snödroppar och vintergäck. Under de varmare månaderna står trädgården i full blom, med allt från tovsippor och förgätmigej, till bondpioner i flera rosa nyanser och en rad olika rossorter, mestadels David Austinrosor. Efter en inspirationsresa till Chelsea Flower Show i London anlades en damm med vattenfall längs trädgårdens långsida, denna pryds av bland annat blåa iris, ormbunkar och ett vackert silverpäronträd. Kring dammen har planteringsväggar satts upp, där det växer klätterros, klematis, koreansk pipranka, blåregn och syrénträd.
Utöver trädgårdsskötsel finns det även tid för avkoppling i form av några uteplatser. En formklippt ligusterberså där ingången kröns av en rosenbåge med vita klätterrosor, samt en uteplats uppsatt våren 2020 som ramas in av ett rundat trästaket, bambuplantor och rosa fläderbuskar. I trädgården växer även fyra olika äpplesorter, Ingrid Marie, Aroma, Katja och Bella de Boskoop.
Många av perennrabatterna inne i trädgården ramas in av formklippt buxbom. I dessa rabatter växer en rad olika sorter, som alunrot, salvia, akleja, höstanemoner, lavendel, silverax, flox, jätteprästkrage, munkhätta, ormrot, kransveronika m.m. De flesta av växterna har köpts in från diverse plantskolor och växtloppisar, men det finns även plantor som blivit direktimporterade från England.
Avslutningsvis kan nämnas att husets framsida kantas av Red Fairyrosor och innanför dessa är Klotrobinia och Klotlagerhägg planterade.

Bilplats

Stensatt biluppställningsplats för 2 bilar framför garaget.

TV- och internetanslutning

TV: TV via ComHem (basutbud ingår i samf. avgiften). Bredband: Bredband via Telia ADSL.

Driftkostnader

Uppvärmning
7 168 kr
Hushållsel
8 500 kr
Vatten/avlopp
6 145 kr
Väg/samfällighetsavgift
700 kr
Renhållning
2 650 kr
Summa
25 163 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Driftskostnader: Säljaren har årligen (2020) förbrukat: 11 606 kWh elström, 144 kbm vatten. Obs! Under år 2020 så har ägarna producerat och sålt 9 000 kWh elström. Utöver ovanstående så bör man teckna en villaförsäkring avs. fastighetens byggnad. Denna kostar c:a 3 500 kr/år.

Energideklaration

Status
Utförd

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 251 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
2000
Byggnadsvärde
2 521 000 kr
Markvärde
730 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 4 st pantbrev om 1 862 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Svedala Svedala GA:40 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Samfällighet: Svedala Aggarp S:10, Samfällighet: Svedala Aggarp S:21, Samfällighet: Svedala Aggarp S:22, Samfällighet: Svedala Aggarp S:23, Samfällighet: Svedala Aggarp S:24, Samfällighet: Svedala Aggarp S:25, Samfällighet: Svedala Aggarp S:27, Samfällighet: Svedala Aggarp S:28, Samfällighet: Svedala Aggarp S:29, Samfällighet: Svedala Aggarp S:30, Samfällighet: Svedala Aggarp S:31, Samfällighet: Svedala Aggarp S:32, Samfällighet: Svedala Aggarp S:33, Samfällighet: Svedala Aggarp S:34, Samfällighet: Svedala Aggarp S:35, Samfällighet: Svedala Aggarp S:36, Samfällighet: Svedala Aggarp S:37, Samfällighet: Svedala Aggarp S:38, Samfällighet: Svedala Aggarp S:39, Samfällighet: Svedala Aggarp S:40, Samfällighet: Svedala Aggarp S:41, Samfällighet: Svedala Aggarp S:43, Samfällighet: Svedala Svedala S:11, Samfällighet: Svedala Svedala S:114, Samfällighet: Svedala Svedala S:127, Samfällighet: Svedala Svedala S:25, Samfällighet: Svedala Svedala S:26, Samfällighet: Svedala Svedala S:27, Samfällighet: Svedala Svedala S:41, Samfällighet: Svedala Svedala S:42

Övrigt

Säljaren kommer att låta besiktiga fastigheten genom Anticimex AB och besiktningsprotokoll kommer att finnas tillgängligt för seriöst intresserade spekulanter fr.o.m. tisdagen den 15 juni 2021.

Säljaren kommer också genom mäklarens försorg teckna en dolda fel försäkring som gäller i 10-år, detta för att garantera blivande köpare en trygg affär!

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Byggnadstyp
1-plan
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Svedala 306:28
Adress
Källarmästaregatan 6
Område
Tegelbruket
Kommun
Svedala
Boarea/biarea
198/38 kvm
Antal rum
4 rum & kök, varav 3 sovrum
Tomtarea
1 066 kvm
Pris
6 200 000 kr eller högstbjudande

Allmänt

Tegelbruksområdet är ett förhållandevis nybyggt område som präglas av mångfald. Här finns hyresrätter via SvedalaHem, bostadsrätter samt villor och radhus.