MYCKET VACKER FASTIGHET I BÖRRINGE STATIONSBY

I mer än 100-år har Boutrednings- & Mäklarfirma Hilding Ottosson AB förmedlat allt från slott till koja. Denna gång har vi fått uppdraget att förmedla ett mycket charmigt hus i Börringe stationsby som ligger strax utanför Svedala och med närhet till såväl Malmö som Lund och internationella flygplatser som Sturup och Kastrup inom 10-30 minuter.

Denna fastighet totalrenoverades år 2015, då var det ett fallfärdigt hus och rivning verkade vara enda lösningen. Med gedigen kunskap, blod, svett och tårar samt med en stor summa pengar så har fastigheten återfått sin forna glans! Nu har dock modern teknik införlivats i smäcker kombination med det vackra gamla huset. I alla dess beståndsdelar är det totalrenoverat.

I dag inrymmer villan ett stort trevligt vardagsrum med braskamin, öppet kök med matplats, 5 sovrum, 2 helkaklat badrum, stor tvättstuga m.fl. utrymmen. Boarea c:a 235 m².
Till fastigheten hör en underbar tomt om 2 040 m² (friköpt) med gräsmatta och staket runt tomtgräns. Tomten gränsar till åkermark med milsvid utsikt över den skånska slätten!
Mycket låga driftskostnader pga värmepump (luft/vatten) och vattenburen golvvärme i hela bottenplattan (vattenburna radiatorer på ovanvåningen)!
Fastigheten har givetvis kommunalt vatten och avlopp.

Välkommen med din anmälan till visningen som äger rum söndagen den 10 november mellan kl. 11-12. Anmälan och tidsbokning gör ni på vår hemsida: www.hoab.se

Obs! Någon förhandsvisning kommer inte att äga rum och ej heller försäljning före utsatt visningsdag. Säljaren har jämväl undanbett sig sk. "dolda bud", vilket vi ber er spekulanter respektera.

Boutrednings- & Mäklarfirma HILDING OTTOSSON AB är specialiserade på fastigheter som skiljer sig från mängden. Sådana fastigheter kräver en annan handläggning än vanliga fastigheter och här besitter vi mer än 100-års erfarenhet. Vi samarbetar med specialutbildad fotograf, erfaren arkitekt, stylist och ad.

Denna fastighet är bara en av de fastigheter som vi har till försäljning för stunden och fler är i antågande. Äger du en unik fastighet?, välkommen att kontakta fastighetsmäklare Mikael Ottosson på 040-40 00 02 (direktnummer) för ett förutsättningslöst möte och en konfidentiell handläggning.

Boarea
235 kvm
Antal rum
7 rum
Tomtarea
2 040 kvm
Pris
4 400 000 kr

Aktuellt bud

Budgivning pågår

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Mikael Ottosson

Ansvarig mäklare
0730-473700 mikael@hoab.se

Daniel Löfberg

Extra kontaktperson
0706422313 daniel@hoab.se
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
Mikael Köhlers väg 23-3
Mikael
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
Sekelskifte Köhlers väg 23-3
Sekelskifte
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
Sälja Köhlers väg 23-3
Sälja
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
Fastighetskarta Köhlers väg 23-3
Fastighetskarta
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
 Köhlers väg 23-3
Lite extra Köhlers väg 23-3
Lite extra
Planritning
Planritning
Direkt innanför dörren möts man av en stor ljus hall med högt i tak och med trappa till ovanvåning. En fin massiv ekparkett och vitmålade väggar.
Rakt fram från hallen finner man ett stort, ljust och rymligt kök. Köksluckor och lådor är vita med mässing handtag och kakel på väggarna är vitt. Mitt i köket finner vi en köksö med marmorbänkskiva och plats för stolar.
Övriga bänkskivor är också i marmor.
Köket har 2 frysskåp och 2 kylskåp. Såväl kyl, frys och diskmaskin är helintegrerade (inbyggda). Spisen är en Range Coocker från engelska Stoves, med 5 zons induktionshäll och 4 ugnar (1 slow cook , 2 variabla grillugnar och en konventionell). Diskhon är i porslin med köksblandare i mässing från Tappwell.
Till vänster om köket finns plats för en större matgrupp för stora middagar

Direkt intill köket och matplatsen finns husets mysiga vardagsrum med kamin och många fönster för mycket ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och golvet är samma vackra ekparkett som resterande på nedervåningen.

Mitt i huset finner vi ett badrum som är helkaklat med vitt kakel på väggarna och ett mörkare kakel på golv. Badrummet har dusch med glasvägg, 2 st handdukstorkar, wc och dubbla handfat.

Bredvid badrummet finns ett tvättrum med grått klinkergolv och vita väggar. Här finns en vask, tvättmaskin och torktumlare. Från tvättrummet når man trädgården genom en glasdörr.

På nedervåningen finns även två stora sovrum med samma fina ekparkett och vitmålade väggar som övriga rum på nedervåningen.

Ovanför trappan i hallen möts man av ett allrum med mycket ljusinsläpp genom fönsterna. Rummet har ljust trägolv, vitmålade väggar och spottar i tak.
Från allrummet kommer man in till samtliga 4 rum på ovanvåningen, 3 sovrum och ett badrum.
I dem tre sovrummen finns samma ljusa trägolv som i allrummet med vitmålade väggar.

Badrummet på ovanvåningen har samma vita kakel som badrummet på nedervåningen och samma mörka golv. Badrummet har dusch med glasdörrar, wc och dubbla handfat.

Omedelbart utanför kökets dubbeldörrar finns en uteplats med sol från morgon till sen eftermiddag, väl skyddad av tegelmurar och grönska.
På tomten finns ett uterum/orangeri uppbyggt kring det gamla stallets tegelgolv, för att fånga kvällssol har uterummet en väl skyddad terrass längs hela sin längd.

På husets hela västra långsida finns en gårdsplan, här finns gott om plats för parkering och möjlighet till framtida garage, gårdsplanen omgärdas av ett staket.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Börringekloster 1:45
Adress
Köhlers väg 23-3
Område
Börringe stationsby
Kommun
Svedala
Boarea
235 kvm
Antal rum
7 rum & kök, varav 5 sovrum
Tomtarea
2 040 kvm
Pris
4 400 000 kr

Byggnad

Byggnadsår
1929
Fasad
Puts
Stomme
Tegel och lersten
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong & gråsten
Tak
Papp
Grund
Betong
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme samt vattenburna radiatorer
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Renovering
Fastigheten renoverades år 2015 av tidigare ägare som därefter totalrenoverat byggnaden i alla dess beståndsdelar:

Renoveringen / ombyggnationen kan kortfattat sammanfattas så här:
• Ny dränering, grund och bottenplatta 2015
• Nytt tak 2016
• Ny el, vatten och avlopp 2016-17
• Nya badrum, kök och ytskikt 2018

För dig som vill fördjupa dig så kan du läsa den mer omfattande detaljspecifikationen här nedan:

Grunden
Huset är uppfört på en murad grund, under renoveringen har grunden förstärkts utvändigt genom att en sockel av armerad betong har kompletterat den ursprungliga grunden. Utvändigt har grunden isolerats med vertikal och horisontell isolering. Utvändigt har befintliga jordmassor ersatts med makadam som separerats med markduk, huset är försett med dräneringsrör i grundens underkant runtom och dessa är sammanförda i en samlingsbrunn. Separata dagvattenledningar i samma schakt.
Invändigt är hela huset utgrävt till grundens underkant och ett 100 mm lager av tvättad makadam lagd på geotextilduk, på makadamen ligger isolering i form av 250 mm EPS (S100), och en platta av 100 mm armerad betong med ingjuten golvvärme. Under bärande väggar är betongplattan förstärkt.

Fasaden
Huset är uppfört med 1-stenväggar av bränt tegel fogade med magert kalkbruk, under renoveringen har fogar på alla fasader utom södra gaveln, som var i bra skick, kratsas ur till 25 mm djup och fogats om med lufthärdande kalkbruk. Stora delar av söder gavel är ommurad. Hela fasaden är putsad med ett säckskurningsbruk från Bösarp, och målad med en diffusionsöppen silikatfärg.

Fönster
Husets alla fönster har bytts ut 2017 och är specialtillverkade på ett fönstersnickeri på Österlen efter förlaga från originalfönster. Fönstren är målade med linoljefärg från Ottossons färgmakeri i en nyans som kallas Övedsgrön utvändigt och kittvit invändigt.

Ytterdörrar
Husets alla ytterdörrar har bytts ut 2017 och är specialtillverkade på ett snickeri i Hälsingland efter förlaga från originaldörr. Fönsterdörrarna är försedda med innerruta av lågemissionsglas.

Väggar
Samtliga ytterväggar på nedervåningen är försedda med ett inre skal av 120 mm lättbetong som med en ca 75 mm luftspalt skiljs från fasaden. Över fönster och dörröppningar ligger lättbetongbalkar, fönsteröppningarna har snedskurna sidor. Lättbetongen har en invändig slätputs av putsbruk avsett för lättbetong.
Innerväggarna till badrum på nedervåning samt skiljevägg mellan hall och vardagsrum ar utförd av putsade lecablock. Vägg mellan grovkök-hall och nedre sovrum utgörs av en tegelvägg som var yttervägg innan huset byggdes till på 1920 talet (?). Längsgående hjärtvägg på nedervåningen är byggd av träreglar med en bärande limträbalk och rymmer samtidigt Schakt för avlopp, väggen har beklädnad av OSB och gips, utom i våtrum där kort-väggen är uppbyggd enligt riktlinjer från säker vatten, dvs. med ytskikt av plywood och våtrumsskiva av cementbunden fiber.
Ovanvåningen har mellanväggar av träregelstomme med beklädnad av OSB och gips, utom ovanvåningens badrum som har väggar av lättbetong.

Taket
Under renoveringen har hela takkonstruktionen ersatts genom att befintliga takstolar har kompletterats med konstruktionsvirke 45x220 i högben, samt nya stödben och hanband. Taket har riktats och ny rå spont har spikats. För att bevara husets ursprungliga karaktär har de ursprungliga takfötterna behållits. Förstärkningar med dubbla takstolar och limträbalkar har införts för att kompensera för tilläggslaster vid takkupa och trappschakt. På råsponten ligger underlagspapp och ett yttertak i form av ett helsvetsat papptak med lister och ståndarränna. Vid övergångar till takkupor och skorstenar finns högt uppdragna plåtskoningar för att skydda pappen mot mekanisk påfrestning. Papptaket avslutas med takfotsplåt. Taket ventileras genom att en runtomgående luftspalt mellan fasad och råspont leder luft mellan undertak och träfiberskivor.

Skorstenar
Huset har två skorstenar som i sin helhet är ersatta under husets renovering, den södra skorstenen vilar på ett betongfundament ovanpå en tegelvägg och rymmer frånluftventilation från köksfläkt och badrum. Den norra skorstenen rymmer en rökkanal för öppen spis i vardagsrummet och vilar på ett betongfundament under betongplattan, skorstenen har en putsad mantel av leca och ett 160 mm rökrör från Isokern.

Ventilation
Huset har tilluft via väggventiler i sovrum, vardagsrum och grovkök. Frånluft i badrum och grovkök. Från köksfläkt leder separat (brandisolerad) imkanal till söder skorsten. I badrummen kan ventilationen forceras med pax-fläktar.

Värmesystem
Husets värms av en luft-vatten värmepump från NIBE (utedel F2120, installerad 2019 och innedel VVM 310, installerad 2019).
I hela bottenvåningen och i badrum på ovanvåningen är vattenburen golvvärme installerad.
I allrum och sovrum på ovanvåningen sköts uppvärmningen med vattenburna radiatorer.
För mysfaktor finns en braskamin från Contura som ger en härlig extra värme.

Badrum
Huset har två badrum, ett på ovanvåning och ett på bottenvåning. Båda badrummen är utförda enligt riktlinjer i Säker Vatten branschregler utgåva 2016:1 samt GVK:s branschregler för tätskikt i våtrum
Januari 2016, utgåva 1.
Innerväggarna till badrum på nedervåning är utförd av putsad leca, utom en kortsida som är uppbyggd enligt riktlinjer från Säker Vatten, dvs. med ytskikt av plywood och våtrumsskiva av cementbunden fiber. Golvet är armerad betong.
Innerväggarna till badrummet på ovanvåningen har väggar av lättbetong. Golvet är armerad betong som vilar på bjälklagsplåtar.
Tätsystem i båda badrummen (och tvättstuga samt pannrum) är Aquastop Membran Casco, tätskiktsystem uppfyller de senaste kraven (Etag 022) i Bilaga B och är godkända för den byggkeramiska branschen genom Byggkeramikrådet.
Badrummen har inbyggda vägghängda toaletter med spolsystem från Geberit och porslin från IFÖ.
Badrummen har duschblandare från FMM, och dubbla tvättfat och armaturer från Grohe.
Badrummen har LED belysning och badrumsfläktar från PAX.

Kök
Köket är platsbyggt i massivträ och MDF. Samtliga lådbeslag är mjukstängande med Blum Bluemotion och dito dörr gångjärn. Handtag i massiv mässing från Eskilstuna kulturbeslag.
Köket har 12 fullutdrags-lådor, samt 8 skåp fördelade på 3 bänkytor och en köksö med sittmöjligheter.
Köket har 2 frysskåp och 2 kylskåp. Såväl kyl, frys och diskmaskin är helintegrerade (inbyggda).
Spisen är en Range Coocker från engelska Stoves, med 5 zons induktionshäll och 4 ugnar (1 slow cook, 2 variabla grillugnar och en konventionell).
Bänkskivor av 30 mm Carrera marmor och diskho i porslin med köksblandare i mässing från Tappwell.

Uterum/terrasser
På tomten finns ett uterum/orangeri uppbyggt kring det gamla stallets tegelgolv, för att fånga kvällssol har uterummet en väl skyddad terrass om 4 x 6 m längs hela sin längd.
Omedelbart utanför kökets dubbeldörr finns ytterligare en uteplats med sol från morgon till sen eftermiddag som är väl skyddad av tegelmurar.

Gårdsplan
På husets hela västra långsida finns en gårdsplan om ca 10x40 m som är uppbyggd på en schakt med fall från huset och väl tilltaget bärlager med ärtsingel i ytan, här finns gott om plats för parkering och möjlighet till framtida garage, gårdsplanen omgärdas av ett staket.

El
All el är utbytt under 2016/17 och en frikostig elcentral med väl fördelade grupper, med 3 jordfelsbrytare, energimätare och automatsäkringar är placerad i köket.
Vägguttag och strömbrytare i allmänna utrymmen är från Schnieder Renova. I sovrum har det använts Schneider Exxact och i köket har bakelit-brytare och uttag från Byggfabriken används.
I nedre hall, badrum, grovkök, kök och övre allrum är LED spotlights infällda i tak, med bakomliggande skyddsboxar.

Vatten och avlopp
All vatten och avloppsinstallation är utbytt 2016/17. Vatten och radiatorsystem är förlagda i pex rör (rör i rör från LK) till säkerhetsskåp enligt riktlinjer ifrån Säker vatten branschregler utgåva 2016:1.
Övriga byggnader
Enklare men mycket mysigt "uterum" med tegelstensgolv och plasttak.

Tomten

2 040 kvm. Underbar uppvuxen tomt om 2 040 m² (friköpt) med gräsmatta och staket runt tomtgräns.

Uteplats

Härlig uteplats vid huset samt vid mur till "uterummet"

Bilplats

Stor singelbelagd gårdsplan med plats för flertalet bilar.

TV- och internetanslutning

TV: TV-antenn.. Bredband: Mobilt bredband.

Driftkostnader

Uppvärmning
14 520 kr
Hushållsel
6 000 kr
Vatten/avlopp
2 650 kr
Renhållning
2 500 kr
Summa
25 670 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
64 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 042 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
2 272 000 kr
Markvärde
770 000 kr
Skatt/avgift
8 049 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 3 475 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Källare, 12-BÖR-280.1
Förmån: Officialservitut Väg, 12-BÖR-280.2
Rättigheter last
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 12-IM2-51/1697.1

Övrigt

Köparen uppmanas att noggrant undersöka fastighetens skick genom anlitande av sakkunnig person/besiktningsman. Köparen äger givetvis rätt (om så önskas) att besiktiga fastigheten före kontraktets undertecknande. Alternativt lämnas villkor om besiktning i köpekontrakt.

Säljaren kommer också genom mäklarens försorg teckna en dolda fel försäkring som gäller i 10-år, detta för att garantera blivande köpare en trygg affär!

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Börringekloster 1:45
Adress
Köhlers väg 23-3
Område
Börringe stationsby
Kommun
Svedala
Boarea
235 kvm
Antal rum
7 rum & kök, varav 5 sovrum
Tomtarea
2 040 kvm
Pris
4 400 000 kr