GEDIGEN TEGELVILLA I CENTRALA SVEDALA

Stolta är vi över förtroendet att få förmedla ett av de unika 20-talshusen i Svedalas centrumkärna.

Detta är en mycket gedigen tegelvilla i vackert rött handslaget tegel från Svedala Tegelbruk, uppförd år 1924.

I dag inrymmande stort vardagsrum med braskamin, allrum med synliga takbjälkar, matrum/sovrum, kök med matplats, 2 sovrum, sovalkov, 2 badrum m.fl. utrymmen.

Friliggande garage och förråd om 75 kvm.

Underbar lummig trädgård med vackra planteringar.

Välkommen med din anmälan till visningen som äger rum söndagen den 26 september från kl. 15:00. Du anmäler dig genom att boka visning på vår hemsida: www.hoab.se.

Obs! Försäljningen sker på följande sätt:
Någon förhandsvisning kommer inte att äga rum och ej heller försäljning före utsatt visningsdag.
Säljaren undanber sig jämväl sk. dolda bud.

-o-o-o-O-o-o-o-

Denna fastighet är bara en av de fastigheter som vi har till försäljning för stunden och fler är på gång. Funderar du på att sälja din villa eller bostadsrätt? Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Mikael Ottosson på 040-40 00 02 (direktnummer).

Boarea
160 kvm
Antal rum
5 rum
Tomtarea
497 kvm
Pris
5 250 000 kr

Visning

Sön 26/9 kl 15:00–16:00 Boka visning
....

Mikael Ottosson

Ansvarig mäklare
0730-473700 mikael@hoab.se

Daniel Löfberg

Extra kontaktperson
070-6422313 daniel@hoab.se
Boutrednings- & Mäklarfirma HILDING OTTOSSON AB är specialiserade på fastigheter som skiljer sig från mängden. Sådana fastigheter kräver en annan handläggning än vanliga fastigheter och här besitter vi mer än 100-års erfarenhet.

Vi samarbetar med specialutbildad fotograf, erfaren arkitekt, stylist och ad, allt för att ge din fastighet det som den förtjänar och för att kunna maximera värdet av din försäljning.

Denna fastighet är bara en av de fastigheter som vi har till försäljning för stunden och fler kommer inom kort!

Vill du veta vad din fastighet är värd och hur vi kan hjälpa dig att kvalitetssäkra din försäljning och samtidigt maximera utfallet vid en försäljning?

Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Mikael Ottosson på 040-40 00 02 (direktnummer) för en konfidentiell handläggning.
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
 Nygatan 6
Förtjänar din bostad lite extra vid försäljning? Nygatan 6
Förtjänar din bostad lite extra vid försäljning?
Planritning
Planritning
Planritning

Allmänt

Välkomna in i denna trevliga bostad. Här möts vi av ett vackert golv av cementklinkers i rött och vitt samt ett underbart spegeldörrparti med glas som målats i en mörkröd linoljefärg från Gunnar Ottossons Färgmakeri i Genarp. Väggarna är tapetserade i en gammaldags blommig tapet från Sandbergs tapeter. Övriga snickerier i mellangrå linoljefärg.

Till vänster finner vi det vackra vardagsrummet som renoverades 2007. Här har det lagts ett fiskbensmönstrad parkettgolv i ungersk ek (utfört av Bertil Nilssons Parkettsnickeri i Malmö).
Ett stort fönsterparti mot Nygatan skänker fint ljus till detta rum. Väggarna är putsade och målade i en ljus grå nyans och på central plats i detta rum finns braskaminen som ger härlig värme kyliga höst- och vinterkvällar.

Genom mellangrå dubbeldörrar kommer vi in i nästa sällskapsrum som också med fördel kan användas till sovrum. Rummet har samma vackra fiskbensparkett som föregående rum och ett lika stort fönsterparti som vetter ut mot trädgården. Även dessa väggar är putsade och målade i en ljus gråblå nyans. Överst löper en smal tapetbård.

Vidare kommer vi in i den del av köket som kan användas till matrum men som av nuvarande ägare använts för matfotografering och matlagningskurser. Det extra köket består av spis från 2010, ugn från 2010, en generös diskho i vitt porslin och praktisk arbetsyta. Ett stort fönsterparti ut mot grönskan i trädgården och på motsatta sida en hel vägg med sammanlagt 9 köksskåp. Väggarna är putsade och målade i en ljusgrå färg och ovanför arbetsytorna löper ett parti med vita kakelplattor. Förbi ett väggparti med glasbetong, som låter ljuset flöda mellan rummen, finner vi det ursprungliga köket som inreddes år 2000. Väggarna här är klädda med vita kakelplattor ända upp till tak och hela golvet i de båda köken består av en mellanblå linoleummatta. Taket har inbyggda spotlight med dimmerfunktion. Arbetsbänk i vinkel där vi finner spishäll och diskbänk, och ett skåpsparti med inbyggd ugn. Spishällen har bytts ut år 2016 och ugnen är från 2000. Över diskbänken finns fönstret ut mot uppfarten och till vänster finner vi dörren ut till kökstrappan och trädgården.

Tillbaka till hallen finner vi badrummet som byggdes 2000 av Kakelbutiken i Staffanstorp. Stilen är ren och tidlös med vita kakelplattor och mörkgrått klinkergolv. Skåp från IKEA och ett handfat i rostfritt stål. Duschutrymmet är klätt med mörkblå mosaik och i väggen mot bakomliggande rum finns ett ljusinsläpp i form av glasbetong. Inbyggda spotlights i taket med dimmer ger ett behagligt ljus. På väggen mitt emot handfatet hänger en handdukstork.

Förbi badrummet börjar trappan upp mot ovanvåningen och nedanför finner vi en dörr in i sovrummet. Ett speciellt rum som när huset byggdes år 1924 och många år framöver fungerade som cykelaffär. Rummet har förutom garderobsdörren två dörrar, den lite mindre ”personalingången” mellan affären och trapphallen och den större ut i det som innan var en avsats utomhus och där kunderna gick in. I taket i rummet har nuvarande ägare låtit krokarna där cykelslangar, däck och fälgar hänga kvar som en påminnelse om husets historia. Fönstret ut mot gatan är stort och ger rummet en ljus och luftig känsla. Väggarna är delvis tapetserade med matchande tapeter från Sandbergs tapeter, och delvis målade vita. På golvet ligger ett trägolv lagt av ägarna år 2003.
I bortre hörnet av rummet finns dörren in i garderoben som rymmer hyllor upp i tak för mycket förvaring och en klädstång för hängande klädesplagg.

På väggen i trapphallen ståtar ett vackert lapptäcke av olika tapeter som harmonierar fint mot den
mellangrå trappan. Det ursprungliga trappräcket svänger fint och både börjar och avslutas med en trappstolpe med rundad topp. Väl uppe på ovanvåningen öppnar sig det generösa och rymliga allrummet. Ovanvåningen isolerades och inreddes mellan 2006 och 2009. Väggarna är målade i en varm och ljus sandfärgad nyans och de snart 100 år gamla trägolven är fräscht vita. Synliga takbjälkar och vackra fönsterpartier ger rummet extra charm. I allrummets bortre del finns en platsbyggd bänk klädd med vacker olivgrön mosaik och här finner vi en liten ho med vattenkran och möjlighet att fixa kvällsfikat. Här finns plats för umgänge och lek och skulle man behöva extra sovrum finns det också möjlighet att dela av och anpassa allt eftersom behoven uppstår.

I nuläget finns det ett stort och trevligt sovrum i ena kortsidan av våningsplanet. Väl tilltaget med plats för säng, skrivbord, myshörna och förvaringsdel. På väggen mitt emot det stora fönstret ser vi den murade spisstocken som är vitputsad och skänker rummet extra karaktär. Väggarna är vita, delvis med en vit, diskret mönstrad tapet, och golven är som i allrummet vitmålade.

På ovanvåningen finner vi även en sovalkov med inomhusfönster som vetter både mot allrummet och badrummet. Det lilla krypinet kan om man så vill istället användas som en klädkammare.

Efter alkoven kommer vi in i det rymliga badrummet. Här finner vi ett stilfullt fristående badkar och förutom toaletten ett handfat vackert placerat framför fönstret i takkupan. Väggarna är kaklade med vitt kakel och med en bård av stenar samlade på olika stränder i världen. På golvet ligger mörk gråbrun smårutig klinker från Höganäs.

När vi kommer ut i trädgården finner vi det stora ljusa garaget till höger. Mot trädgården vetter tre charmiga järnfönster och det 75 kvm stora rummet har ett vinklat tak med en takhöjd på 3,5 meter som mest. Väggarna är vitmålade och golvet grått. De nuvarande ägarna använder en stor del av ytan till ett ”sommarrum”. Här kan man ha middagar och stora fester med upp emot 60 sittande gäster. Affärsdisken från husets affärslokal tjänar som en välkomnande möbel. Här kan välkomstdrinken dukas fram och minglet kan börja. På kvällen tänds kulörta lyktor och dansen kan så småningom sätta igång under discokulan.
Rummet har många möjligheter, som verkstad, affärslokal, förvaring och kan även inredas och inkorporeras i boendeytan.

Bakom garaget hittar vi den ljusa uteplatsen som består av en generös yta klädd med marktegel och vitkalkade väggar. I tomtgränsen ligger det luftiga orangeriet där vinrankorna trivs och breder ut sig alltmer. Här kan man sitta från tidig vår och njuta av solen, eller utnyttja rummet som växtplats för allehanda grödor som behöver extra värme och vindskydd. Trädgården består av en liten gräsmatta, många bärbuskar, ett 20-tal vinrankor och andra klängväxter. Trädgårdsgångar med singel, kantade med cortenstål, löper närmast huset och garaget och hela tomten är inhägnad av plank.

Från trädgården tar vi oss ner i källaren som sträcker sig under hela huset. De två första rummen har fått nytt klinkergolv 2020 och har vitkalkade väggar. I tvättstugan finns vita kakel från golv och upp i brösthöjd. Tvättmaskin från 2019 och avfuktare och fläkt i torkrummet. Ytterligare fyra ljusa rum ger stora möjligheter till förvaring och/eller hobbyverksamhet.

Till höger om bostadshuset finns en garageuppfart och en mindre utemiljö med gröna planteringar och plats för cyklar. Även framför bostadshuset hittar vi planteringar med rosenbuskar, lavendel, stockrosor, murgröna och vinrankor.

Vardagsrum (17 m²)

Matrum (17 m²)

Sovrum (12,5 m²)

Kök (22 m²)

Hall / entré

Badrum (BV)

Allrum (38 m²)

Sovrum (19 m²)

Sovalkov

Badrum (8 m²)

Tvättrum (15 m²)

Torkrum (12 m²)

Verkstad (15 m²)

Förråd x 3 (7, 16 & 17 m²)

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Svedala 24:1
Adress
Nygatan 6
Område
Centrum
Kommun
Svedala
Boarea/biarea
160/90 kvm
Antal rum
5 rum & kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
497 kvm
Pris
5 250 000 kr eller högstbjudande

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1924
Fasad
Röd handslagen tegel
Stomme
Tegel
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Papp
Grund
Betong
Uppvärmning
Värmepump (luft/vatten) samt braskamin
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag och mekanisk
Renovering
Nuvarande ägare förvärvade denna fastighet i juli månad år 2000.

Under deras tid som ägare har följande större renoveringar ägt rum:

År 2000:
Fönsterna renoverades successivt under sommaren och hösten 2000.
Köksingången fick en ny ytterdörr.
Garagetaket renoverades med nya bjälkar där det behövdes, ny råspont över hela ytan och ett papptak. Örestads takservice.
Stora delar av bostadens elsystem drogs, jordfelsbrytare och säkringsskåp installerades av Eleffekt i Vellinge och Svedala AB.
Nya vatten- och avloppsledningar drogs av Rörman AB.
Köket installerades hösten 2000.
Badrummet på nedervåningen byggdes (tätskikt och helkakling) av Kakelbutiken i Staffanstorp AB.

År 2001:
Fortsatt arbete med inredning av bottenvåningen.

År 2002:
Nytt isolerglas D4 i sovrum på BV. Witsells glas.

År 2003:
Cellplastkulor i de kanalmurade tegelväggarna fylldes av HJ Husisolering i Eslöv.
Linoleumgolv i hall och kök.

År 2005:
Ny ytterdörr till framsidan från Byggbutiken i Svedala.

År 2006:
Taket på villan lades om av Dalby Takmontage AB. Papptak.
Påbörjande av inredning av ovanvåningen.

År 2007:
Täthetsinspektion och inspektion av eldstad, braskamin.

År 2008:
Badrum på ovanvåningen i egen regi.

År 2009:
Fiskbensparkett av ungersk ek lagd av Bertil Nilssons Parkettsnickeri i Malmö.

År 2010:
Kök nummer två byggdes.

År 2020:
Nytt värmesystem, radiatorer från Lenhovda. Luft-vattenvärmepump. Installerat av Trelleborgs Rörservice AB.
Övriga byggnader
I vinkel med villan finns ett stort garage / lokal om c:a 75 kvm och här finns en takhöjd på 2,5-3,5 meter. Denna byggnad är fantastisk och användningsområdena är obegränsade. För den som endast vill använda del av byggnaden som garage är det bra att veta att här också finns en smörjgrop.

Tomten

497 kvm. Fin hörntomt plank i tomtgräns. Här lever man ett skyddat liv i en lummig trädgård om 415 m² (friköpt).

Uteplats

Till villan hör ett orangeri med unikt tegelgolv. Detta är verkligen en härlig plats att bara njuta.

Bilplats

Biluppställningsplats för 2 bilar framför garaget.

TV- och internetanslutning

TV: TV via Telia Öppen Fiber.. Bredband: Bredband via Telia Öppen Fiber..

Driftkostnader

Uppvärmning
12 357 kr
Hushållsel
8 500 kr
Vatten/avlopp
3 960 kr
Sotning
350 kr
Renhållning
2 650 kr
Summa
27 817 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Säljaren har årligen (2020) förbrukat: 14 384 kWh elström, 134 kbm vatten. Utöver ovanstående så bör man teckna en villaförsäkring avs. fastighetens byggnad. Denna kostar c:a 3.500 kr/år.

Energideklaration

Status
Utförd

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 522 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
1 917 000 kr
Markvärde
605 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 2 st pantbrev om 454 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan
Rättigheter last
Last: Ledningsrätt Gas, 1263-441.1
Last: Ledningsrätt Tele, 1263-441.2

Övrigt

Köparen uppmanas att noggrant undersöka fastighetens skick genom anlitande av sakkunnig person/besiktningsman. Köparen äger givetvis rätt (om så önskas) att besiktiga fastigheten före kontraktets undertecknande. Alternativt lämnas villkor om besiktning i köpekontrakt.

Kort fakta

Typ
Friliggande villa
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Upplåtelseform
Friköpt
Fast.beteckning
Svedala 24:1
Adress
Nygatan 6
Område
Centrum
Kommun
Svedala
Boarea/biarea
160/90 kvm
Antal rum
5 rum & kök, varav 2–3 sovrum
Tomtarea
497 kvm
Pris
5 250 000 kr eller högstbjudande

Allmänt

Svedala ligger mycket strategiskt med goda kommunikationer via buss, tåg och bil till närliggande städer såsom Malmö, Trelleborg och Köpenhamn. Här finns även en egen flygplats. Runt Svedala finns en fantastisk natur med Bokskogen, sjöar, slott och fina rekreationsområden. Svedala har ett starkt föreningsliv med flera golfbanor, fotboll, tennis, handboll, gymnastik mm. I centrala Svedala finns gott om butiker, frisörer, caféer och restauranger mm. Här finns även systembolag, Ica, Hemköp och Coop. Här bor man tryggt med bra skolor, aktiviteter för alla och vårdcentral.